Brioche burger broodjes

Brood
  

under-heading

Brioche burger broodjes

Ingredienten

80 g gezouten boter, zacht, plus extra om in te vetten
20 g witte suiker
7 gr gedroogde instantgist
80 gram melk
150 g water, plus extra voor de oven
450 g tarwebloem, plus extra om te bestuiven
1½ tl zout
1 ei
1 eidooier, licht geklopt
1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

Vet een kom in en zet opzij.

Doe de suiker, gist, melk en het water in een mengkom en verwarm 3 min/37°C/snelheid 2

Voeg bloem, zout, boter en ei toe en kneed het deeg op stand deeg maken /10 min
Doe het deeg in een licht met olie besteken kom. Dek de kom af met een theedoek en zet het op een warme plaats om te rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).

Bestrooi je werkbal met wat bloem, Haal het deeg uit de kom en verdeel in gelijk porties van ongeveer 80-85 g per stuk.
Vorm elk portie tot een broodje. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, laat wat ruimte tussen elk broodje zodat ze kunnen rijzen.
Dek af met een theedoek en laat het nog 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de broodjes met eidooier en bestrooi ze met sesamzaadjes.
Zet een kleine ovenvaste kom met water op de bodem van de oven.
Bak de broodjes 10 minuten (200°C), haal de kom met water eruit en bak de broodjes nog eens 10 minuten (200°C) tot ze gaar en goudbruin zijn.

Leg ze op een rooster om af te koelen voordat u ze serveert.

Opmerking:
De stoom die de kom met water in de eerste 10 minuten van het bakken creëert, zal helpen om een ​​luchtigere textuur en een goede korst te creëren. Je kunt deze broodjes echter ook bakken (en nog steeds een mooi resultaat bereiken) zonder de stoom.

Algemeen


persons : 8 broodjes
time : 15 minuten + rijzen en baktijd
book : Thermomix Cookidoo recept
print : Afdrukken