Pissaladiere

Amuse / Lunch / Tapas
  

under-heading

Pissaladiere

Ingredienten

60 ml goede olijfolie
900 g gele uien, gehalveerd en in plakjes van ½ cm dirkte
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1½ theelepel zeezout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 rol bladerdeeg
12 tot 18 ansjovisfilets
12 Franse zwarte olijven, bij voorkeur in olie gezouten, ontpit (ik heb biologische Kalamata olijven gebruikt)
1 eigeel

Bereiding

Verhit de olijfolie in een zeer grote koekenpan en bak de uien, tijm, zout en peper op een zeer laag vuur gedurende 45 minuten, tot de uien zoet en gaar zijn. (Ze moeten niet gebakken zijn, het wordt een soort of jam achtige uien)
Schep de uien af ​​en toe om.

Verwarm de oven voor op 220°C

Leg het bladerdeeg op bakpapier en vouw de rand om.
Smeer de rand in met een losgeklopt eigeel.
Schep het uienmengsel op het deeg en verdeel gelijkmatig. Verdeel de ansjovis en olijven er kunstig bovenop.

Bak de Pissaladiere in 20 minuten goudbruin.
Serveer warm op een snijplank.

Op de foto: Ik heb de Pissaladiere wat kleiner gemaakt. Passaldiere is eigenlijk een lunchgerecht of in kleinere stukjes gesneden een lekker borrelhapje. Wij hebben het gegeten als avondmaaltijd, dit was voldoende voor ons tweeën. Daardoor had ik nog wel wat uien over, daar maak ik dan weer uiensoep van.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 60 minuten
book : 24 Kitchen, uitzending Michel Roux jr
print : Afdrukken